Tilaa rekisteritunnustarra

Valmistetaan korkealaatuisesta, säänkestävästä tarrakalvosta.
Rekisteritunnus on helppo asentaa veneeseen mukana tulevan siirtoteipin ja asennusohjeiden avulla.
Lisätietoja rekisteröinnistä

Vesikulkuneuvorekisteri

Uusi laki vesikulkuneuvorekisteristä tuli voimaan 1. lokakuuta 2007. Rekisteröitävän vesikulkuneuvon omistajan on ennen vesikulkuneuvon käyttöönottoa tehtävä vesikulkuneuvosta rekisteri-ilmoitus maistraattiin. Rekisteri-ilmoituksen voi jättää mille tahansa maistraatille tai sen palveluyksikölle. Voit lähettää rekisteri-ilmoituksen liitteineen myös postitse. Ensirekisteröinnin, muutosilmoituksen ja tietojen tarkistamisen yhteydessä annettava rekisteritodistus maksaa 30 €.

Rekisteröintivelvollisuus

Kaikki vähintään 5,5 metriä pitkät purje- tai moottoriveneet tulee rekisteröidä. Myös moottoriteholtaan vähintään 15 kilowatin eli yli 20 hevosvoiman veneet on merkittävä vesikulkuneuvorekisteriin. Rekisteröintivelvollisuus koskee myös muita koneellisia vesikulkuneuvoja, mm. vesiskoottereita sekä valtion ja kuntien omistamia vesikulkuneuvoja. Rekisteröidyn, moottorikäyttöisen vesikulkuneuvon kuljettajan tulee olla viisitoista vuotta täyttänyt.

Rekisteritunnuksen merkintä

Tunnus on merkittävä vesikulkuneuvon kummallekin sivulle siten, että se on vesikulkuneuvon liikkuessa selvästi näkyvissä. Kirjaimen ja numeroiden tulee olla sen väriset, että ne hyvin erottuvat taustastaan. Tunnuksen numero- ja kirjainkorkeuden tulee olla vähintään 7,5 senttimetriä ja viiva-leveyden vähintään 1,5 senttimetriä. Numeroiden välin tulee olla vähintään 2 sentti-metriä sekä kirjain- ja numero-osan välin vähintään 4 senttimetriä ja korkeintaan 10 senttimetriä. Edellä olevat ehdot on täytettävä, kun rekisteritunnuksen vesikulkuneuvon kylkeen laittaa. On makuasia, haluaako kirjainosan ja numero-osan väliin laittaa viivan vai ei. Pääasia, että rekisteritunnus on selkeästi erottuva em. asetuksen ohjeiden mukaisesti.

Lähde: http://www.maistraatti.fi


Kirjoita Rekisteritunnus:


Kirjoita tunnus muodossa "Kirjain Väli Numero" tai "Kirjain - Numero"
Koon valinta:Voit valita määräytyykö rekisteritarrasi koko valitsemasi kirjasinkorkeuden vai leveyden mukaan.

 • Mikäli valitset Tekstinkorkeus lasketaan tarran kokonaiskorkeus ja kokonaisleveys haluamasi tekstinkorkeuden mukaan.
 • Mikäli valitset Kokonaislevys on tarran kokonaisleveys haluamasi levyinen ja teksti- ja kokonaiskorkeus määräytyy sen mukaan.
 • Huom! vesikulkuneuvoasetuksen 7 § mukaan :Tunnuksen numero- ja kirjainkorkeuden tulee olla vähintään 7,5 senttimetriä.


 • Fontin valinta:


  Värin valinta:


  Valitse rekisterinumeronväri:


  Musta
  Huomio: Kirjoita haluamasi tarra teksti, tee muotoilu valinnat ja lisää tuote ostoskoriin.

  Huomio: Infoa